Симеоне вече е треньор №1 в историята на Атлетико


Симеоне вече е треньор №1 в историята на Атлетико
Снимка: Getty Images/Guliver

1303 0

Със спечелването на Суперкупата на Европа миналата вечер наставникът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне се превърна в най-успешния треньор на "дюшекчиите" в цялата им история. Аржентинският специалист изгледа мача от трибуните на стадион "Ле Кок" в Талин заради наказание, като тимът бе воден от неговия асистент Херман Бурхос, но отборът се представи страхотно срещу градския си съперник Реал Мадрид и го победи с 4:2 след продължения.

По този начин Симеоне спечели седмия си трофей начело на Атлетико и изпревари легендарния Луис Арагонес по най-много спечелени титли с клуба. От 2011-та година насам 48-годишният треньор е спечелил два пъти Лига Европа, два пъти Суперкупата на Европа и по един път титлата в Ла Лига, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. Симеоне има и два драматично загубени финала на Шампионската лига от Реал Мадрид, но за сметка на това се превърна в първия наставник на Атлетико, спечелил финали в три различни надпревари срещу градския си съперник - Купата на Краля, Суперкупата на Испания и Суперкупата на Европа.

Вечерта далеч не бе толкова добра за новия наставник на Кралския клуб Хулен Лопетеги, който е първият треньор на Реал, дебютиращ със загуба, от Бернд Шустер през 2007-ма година. Освен това за първи път от 60 години треньор на мадридчани допуска четири гола в официалния си дебют за тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички