Симеоне: Помолих играчите да не плачат, нямам в какво да ги упрекна


Симеоне: Помолих играчите да не плачат, нямам в какво да ги упрекна

1612 0

Диего Симеоне понесе мъжки загубата на Атлетико (Мадрид) във финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Ето какво сподели аржентинецът след драматичния мач:

В какво днес Реал бяха по-силни от вас?

- Трудно е да анализирам в какво сме били по-силни или по-слаби, защото всичко се реши от една невкарана дузпа. Но отборът, който побеждава, винаги е по-добрият. От тази гледна точка, Реал бе по-силен. Ние имахме шанса да станем победители в Шампионска лига чрез дузпи, но не се възползвахме от него.

Но не отстъпихте на Реал по игра, не мислите ли?

- Не вярвам в целесъобразността на оправданията и не искам да ги търся. Разочароващо е, че не дадохме на феновете си това, което искаха да видят - победа. И чувствам вина за това, защото не играхме така, че да вземем трофея.

Какво казахте на играчите си след последния съдийски сигнал? Много от тях не можаха да сдържат съзлите си.

- Помолих ги да не плачат. Те направиха всичко възможно, за да стигнат до върха, нямам в какво да ги упрекна. Те са силни духом.

Какво ще кажете за вашия опонент Зинедин Зидан? Това е неговата първа голяма победа.

- Той тренира един от трите най-големи отбора в света - това е голяма привилегия за един треньор. Днес той е победител - това е факт.

Решихте ли вече бъдещето си? Готов ли сте да започнете всичко отначало, да преминете нов цикъл с Атлетико или смятате, че сте дали на отбора всичко, което сте могъл?

- Сега не искам да говоря за това. Искам да си взема кратка пауза, да помисля. Просто да се прибера вкъщи, да прекарам време с близките си, с тези, които винаги са ме подкрепяли. Такива поражения нараняват, но на мен никога не ми е било леко в кариерата - нито в игровата, нито в треньорската.

Като погледна назад, мога да кажа, че два финала в Шампионска лига за пет години - това е голямо постижение. Но не мога да бъда напълно доволен от постигнатото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички