Сгреши ли Реал с продажбата на Навас?


Сгреши ли Реал с продажбата на Навас?
Снимка: Getty Images/Guliver

2368 0

В последния ден от трансферния прозорец Реал Мадрид продаде Кейлор Навас. След привличането на Тибо Куртоа, именно белгиецът зае титулярната роля под рамките на вратата за "белия балет", като бе избор номер 1 за различните наставници, които минаха за този период през "Сантиаго Бернабеу".

Самият Куртоа далеч не впечатлява в последните месеци. Сякаш е бледа сянка на вратаря, който бе в Атлетико (Мадрид) и Челси. Формата му в белгийския национален отбор също спадна, като дори се отчете с някои комични грешки. Класата му е безспорна, но определено трябва да вдигне нивото на представянето си, за да бъдат доволни всички.

Навас бе част от Реал пет сезона. В три от тях той бе титуляр, като именно през тях бяха спечелени безпрецедентните три поредни трофея от Шампионска лига, но сякаш така и не получи нужното признание. Още когато премина в "кралския клуб", мненията за него бяха изключително скептични, но, абстрахирайки се от това, костариканецът си спечели титулярната позиция. 

Учудващо е, че точно Зинедин Зидан предпочете Куртоа пред Навас, защото френският наставник никога не е бил подвеждан от 32-годишния страж. Винаги във важните моменти Кейлор се е намесвал подобаващо, без да вдига много шум. Дори когато е имал своите спадове, той отново е съумявал да си върне формата и да печели мачове и трофеи за Реал със спасяванията си.

В крайна сметка двете страни прекратиха взаймоотношенията си, а Кейлор си тръгва от Сантиаго Бернабеу след записани 162 мача за клуба. Предстои да разберем дали от Реал Мадрид не сгрешиха с този си ход. Вижте всички сделки от последния ден на трансферния прозорец - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички