Сделка: Реал Мадрид договори наследника на Кристиано


Сделка: Реал Мадрид договори наследника на Кристиано
Снимка: Getty Images/Guliver

3768 0

Бразилските медии разкриха, че испанският гранд Реал Мадрид е договорил бразилската звезда Родриго. Първо "Gazatae Sportiva", а след това и авторитетното "Globо" потвърдиха новината.

Родриго, който е опреличаван на звездата на ПСЖ Неймар, също е част от тима на Сантош. Все още обаче нито един от двата отбора не е потвърдил новината. Очаква се обаче официално по-късно днес сделката да бъде потвърдена. 

Ръководството на Реал е взело решение да откупи правата на нападателя и да го остави още един сезон в Сантош, където той ще навърши 18 години, а през лятото на 2019 година ще пристигне на "Сантяго Бернабеу". Според "Globo" европейският клубен шампион ще плати около 45 милиона евро на бразилския гранд, като към тази сума може да се добавят още 20 милиона под формата на бонуси в зависимост от представянето на Родриго.

17-годишният футболист играе по лявото крило на атаката, като медиите в Бразилия са сигурни, че той ще заеме мястото на Кристиано Роналдо. Очаква се ако не през това лято, то през другото португалецът да напусне испанската столица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички