Само за година и половина играч на Реал е увеличил цената си 7 пъти


Само за година и половина играч на Реал е увеличил цената си 7 пъти
Снимка: Getty Images/Gulliver

2129 0

Едно от откритията през този сезон е футболистът на Реал Мадрид - Винисиус. Макар в момента да лекува контузия в предните месеци впечатли сериозно с изявите си, заради което е вдигнал драстично и трансферната си цена.

Според Transfermarkt тя е достигнала сумата от 70 млн. евро, което е увелечиние със 7 пъти за година и половина, когато правеше първите си стъпки с екипа на Фламенго.  Това означава, че вече е ечетвъртият по стойност играч на "белия балет" след Тони Кроос, Рафаел Варан и Марко Асенсио, чиято цена се счита, че е около 80 млн. евро.

Освен това, 18-годишният играч се превърна в 12-ия най-скъп играч в Ла Лига и вторият в света за родените след 2000 година. Сред бразилците отново заема четвърто място след Неймар, Коутиньо и Роберто Фирмино. Огромни надежди са заложени на него и в бразилския национален отбор, за който вече получи първата си повиквателна.

Според една от последните появили се информации пък президентът на Реал - Флорентино Перес, не иска да привлича една от големите цели на Зидан. Ето за кой играч става въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички