Само един от топ нападателите вкарва по-често от Йович


Само един от топ нападателите вкарва по-често от Йович
Снимка: Guliver/GettyImages

3560 0

Звездните трансфери в Реал Мадрид през лято 2019 започнаха с привличането на нападателя Лука Йович. Той направи впечатляващ сезон с Айнтрахт Франкфурт и веднага привлече вниманието на куп европейски грандове.

Договорът му с "белия балет" е за 6 години, като официално не бе спомената трансферната сума, но според медиите става дума за 60-65 милиона евро. 30% от сумата ще отиде в Бенфика, която държеше правата на играча по-рано. Реал се нуждае именно от голова машина в състава си, а статиската сочи колко полезен може да е Йович.

През миналия сезон Йович реализира 27 гола и даде 7 асистенции в 48 мача в Бундеслигата и Лига Европа. Това означава, че сръбският нападател е вкарвал или асистирал за гол на всеки 97 минути. Само един нападател е пред него в класацията - Роберт Левандовски. Като при него статистиката показва, че това се случва на всяка 78-а минута през този сезон с Байерн Мюнхен.

За сравнение Карим Бензема, който има 30 гола и 11 асистенции в 53 двубоя, има гол или асистенция на всяка 105-а минута. А при голмасйтора на Барселона - Луис Суарес е на всяка 108-а минута.

А кои други две звездни попълнения ще бъдат факт в Реал до края на седмицата вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички