Само 6 двубоя делят Барселона от голямата мечта


Само 6 двубоя делят Барселона от голямата мечта
Снимка: Getty Images/Guliver

2389 0

От Барселона все още упорито отказват да коментират възможността за требъл през настоящия сезон, а тя става все по-реална. Отборът на Ернесто Валверде е само на 6 двубоя от постигането на мечтата, а именно да спечели Шампионска лига, Купата на Краля и Ла лига.

Под ръководството на Хосеп Гуардиола през сезон 2008/09 каталунците взимат двата трофея в Испания, както и най-ценния в Европа. Това постижение се повтаря и през 2014/15, когато отборът бе ръководен от Луис Енрике. А сега са на крачка от постигането на требъл за трети път в своята история.

Математически Барселона се нуждае от само 6 точки, за да си осигури титлата в Ла Лига. Това може да случи и още в сряда, ако Меси и компания победят Алавес, а Атлетико (Мадрид) загуби от Валенсия у дома. При победа или равенство на "дюшекчиите", то каталунците може да станат шампиони в събота на "Камп Ноу", когато приемат отбора на Леванте.

Следващият трофей, който преследват е Купата. Барселона ще играе финал на 25 май срещу Валенсия в дома на Реал Бетис. При успех ще завоюват пето поредно отличие в надпреварата. Последното препятствие към требъла е и голямата мечта през този сезон - Шампионска лига. Отборът вече отстрани един английски отбор - Манчестър Юнайтед, а сега на полуфиналите ще се изправят срещу Ливърпул. Елиминация на миналогодишния финалист ще изведе каталунците до финал в турнира - на "Уанда Метроплитано" в Мадрид на 1 юни, където ще се изправят срещу Тотнъм или Аякс. 

Какво постижение записа Барселона в Шампионска лига през този сезон - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички