Само 2 клуба в Европа могат да привлекат Кристиано


Само 2 клуба в Европа могат да привлекат Кристиано
Снимка: Getty Images/Guliver

8524 0

Всички слухове сочат, че звездата Кристиано Роналдо това лято ще напусне Реал Мадрид. Причина за това ще стане нежеланието на клуба да удовлетвори финансовите му изисквания и плановете за привличането на Неймар, които го уязвяват. Къде обаче може да отиде португалската звезда? Според AS вариантите са само два.

Бъдещият клуб на петкратния носител на "Златната топка" ще се определи от цената му и заплатата, която той иска. Кандидатът за него трябва да извади 200 милиона евро и да му плаща между 35 и 40 милиона годишно. Затова такъв лукс могат да си позволят само Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед.

Френският клуб е в очакване на решението на УЕФА по въпроса дали нарушават финансовия феърплей. Дори да избегне сериозно наказание, ПСЖ няма да може да вземе Роналдо, без да продаде някои от звездните си играчи. Възможно е клубът да прати в Мадрид перспективния Килиан Мбапе и да доплати известна сума.

Английският гранд пък може да си позволи трансфера на нападателя. "Червените дяволи" имат достатъчно средства, за да го вземат, а и той самият не би се възпротивил на завръщане на "Олд Трафорд". Въпросът ще реши обаче мениджърът Жозе Моуриньо, чиито отношения със звездата са далеч от идеалните.

Има възможност на теория Кристиано да подпише с Байерн, Ювентус или Манчестър Сити, но "баварците" имат политиката да не плащат повече от 100 милиона за един играч, а, за да играе в Торини, Роналдо трябва да намали финансовите си изисквания. Сити пък едва ли ще влезе в битката заради философията на игра на Хосеп Гуардиола.

Катар, САЩ, Китай и Япония са идеални варианти за звездата, тъй като могат да му плащат космическа заплата. Португалецът обаче още не е готов да премине в първенство, което е далеч от големия футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички