Реал се оттърва от това да плаща клауза за Лопетеги

Водещата футболна тема е уволенeнието на Хулен Лопетеги и смяната му с Фернандо Йеро начело на испанския национален отбор часове преди Световното първенство. Лопетеги бе обявен вчера за треньор на Реал Мадрид, което ядоса изключително много испанската федерация и именно това доведе до уволнението му. 

По този начин на "белия балет" няма да се наложи да плащат освобождаващата клауза на испанския специалист, която е в размер на 2 млн. евро. "Това е сложна ситуация, в която обаче не трябва да забравяме някои ценности, които се предават. Заради това действахме със съвест и отговорност", заявиха от федерацията. Очаква се още днес Лопетеги да се прибере в Испания, където да даде повече подробности. 

Решиха къде ще се проведе Световното първенство през 2026 година

Световното първенство по футбол през 2026 г. ще бъде историческо, защото за първи път домакини ще бъдат три държави. А именно - САЩ, Канада и Мек...

Визитката на бившият вратар на Испания е доста богата. По време на треньорската си кариера той е водил отборите на Райо Валекано, вторият тим на Реал Мадрид, Порто, както и формациите на Испания до 17, до 19, до 20, до 21 години, а сега е начело и на националния отбор.

Още по темата

Please select answer!