Реал Мадрид започна годината с успех при трудно гостуване


Реал Мадрид започна годината с успех при трудно гостуване
Снимка: Getty Images/Gulliver

4767 0

Реал Мадрид започна 2020 година с успех с 0:3 срещу Хетафе в двубой от 19-ия кръг на Ла лига. Победата обаче не дойде толкова лесно, като Тибо Куртоа имаше няколко отлични намеси, а домакините показаха много агресивна игра, с висока преса, поне през първата част. Въпреки това "белите" успяха да стигнат и до изразителен успех. Първото попадение бе записано като автогол на вратаря на Хетафе - Сориа, Варан вкара второто попадението, а Лука Модрич се разписа в добавеното време за крайния резултат.

В началните минути липсваха опасности и пред двете врати, като домакините опитваха да пресират съперника си, но без особено резултата. Първите 15-ина минути имаше повече борба и напрежение, но не и толкова футболни моменти.

Първата по-опасна ситуация дойде в 24' , когато Арамбари овладя на гърди и стреля от около 15 метра. Тибо Куртоа обаче реагира майсторски и изби въпреки силата на удара. И в следващите минути Хетафе продължаваше да затруднява изключително много "белите", но в 34' допуснаха грешка, която доведе до откриване на резултата. При центриране на Менди в наказателното поле Варан се възползва от лошо излизане на Сориа и се разписа за 0:1. Голът обаче бе записан като автогол на вратаря.

Малко след това домакините отвърнаха със силен удар на Фажир, но топката прелетя покрай вратата. В 41' Карим Бензема успя да се освободи от двама бранители и да си създаде пространство да стреля, но стражът на домакините отрази удара. В добавеното време Куртоа направи поредното си важно спасяване в двубоя. Кабрера се пребори във въздуха и стреля с глава от пет метра, но Куртоа реагира мигновено.

Хетафе отново започна по-агресивно, като търсеха бързо да стигнат до изравнително попадение. Вместо това обаче в 53' "белия балет" стигна до втори гол. Отново след центриране, този път на рожденика Тони Кроос, Варан успя да се измъкне от защитата и засече. ВАР преглежда няколко минути ситуацията за засада, но попадението бе зачетено.

След това попадения устремът на домакините не бе толкова голям, като и физически се поумориха. В 70' Зидан направи двойна смяна, като пусна в игра Винисиус и Валверде на мястото на Иско и Тони Кроос. В 73' Карвахал си освободи пространство, за да прати превъзходен удар от движение към долния десен ъгъл. Давид Сориа обаче внимаваше и направи добро спасяване, за да отрази опита му.

В 89' Винисиус не се поколеба да стреля от наказателното поле след меко подаване от страна на Гарет Бейл, но бразилът не успя да завърши с точен удар. В добавеното време и Гарет Бейл се размина с това да оформи класически резултат. Това обаче се случи в 5' на добавеното време. Гарет Бейл подаде към Федер Валверде, който бързо напредна и излезе стрщу Сориа, но реши да не стреля, а да комбинира с Лука Модрич, който вкара за 0:3.

СЪСТАВИТЕ:

Хетафе: Сориа, Суарес, Джене, Кабрера, Ниор, Фажир, Максимович, Арамбари, Кукурела, Анхел, Мата

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Варан, Менди, Модрич, Каземиро, Крос, Бейл, Бензема, Иско

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Проблем за Зинедин Зидан обаче е, че ще бъде без някои от основните си играчи. Еден Азар все още не се е възстановил от контузия, като проблеми имат и  Марсело и Лукас. Капитанът на отбора Серхио Рамос пък ще пропусне двубоя заради натрупани жълти картони.

Реал остава с едва едно поражение през сезона в Испания – 0:1 като гост на Майорка, но равенствата са прекалено много – общо седем, което им коства и изоставането. Хетафе пък е на седма позиция с 30 точки, 7 по-малко от днешния си съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички