Реал Мадрид си вкара нетипичен автогол


Реал Мадрид си вкара нетипичен автогол
Снимка: Guliver/GettyImages

1363 0

Ръководството на Реал Мадрид действа изключително внимателно на трансферния пазар напоследък, а когато продава свои кадри, обикновено поставя клауза за откупуване. Така беше с Даниел Карвахал и Алваро Мората. Единият се върна от Байер Леверкузен срещу по-малко от 20 милиона евро, докато вторият беше закупер от Ювентус срещу едва 30 милиона евро, а година по-късно бе пратен в Челси срещу 80 милиона евро.

Флорентино Перес и компания обаче сбъркаха фатално с един от нападателите, които продадоха през лятото - Мариано Диаз. Юношата на клуба, който нашумя с головете си за Кастия, които накараха Зинедин Зидан да го вкара в първия отбор, беше продаден срещу 8 милиона евро на Лион през лятото. И президентът на френския клуб обяви, че няма клауза за откупуване в договора на нападателя.

През миналия сезон Диаз вкара много важни голове за Реал Мадрид, включително победения срещу Дерпотиво Ла Коруня късно през сезона, който се оказа решаващ дори за титлата. Странно е, че "кралете" не са поставили такава клауза в договора му, след като го продадоха, за да се развива. През настоящия сезон Мариано няма спирка в Лион, като вече 7 гола в Лига 1 - попадение на всеки 94 минути игра. Той има повече голове в сравнение с Карим Бензема и Борха Майорал взети заедно - нападателите, които в Реал решиха да запазят на "Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички