Реал Мадрид се измъчи за успеха срещу последния в Ла Лига


Реал Мадрид се измъчи за успеха срещу последния в Ла Лига
Снимка: Guliver/GettyImages

907 0

Реал Мадрид постигна трудна победа при гостуването си на последния в испанския шампионат Уеска с 1:0. Попадението бе дело на Гарет Бейл през първата част. По този начин уелската звезда прекъсна най-дългата си голова суша в шампионата. Той нямаше гол от 1 септември или от 800 минути футбол в Ла Лига. "Белия балет" е четвърти с 26 точки, на 5 зад  лидера Барселона, а Уеска е последен със 7 точки.

Доста динамично започна двубоят с положения и пред двете врати. Още в 1' се появи опасност пред вратаря на домакините, който с крак изби удар на Бейл. В 6' след корнер Чаби Ечейта беше оставен сам на втора греда, но насочи топката на сантиметри от целта.

При последвалата атака "белия балет" успя да поведе в резултата. Одриосола получи по десния фланг и центрира към втората греда, където Бейл не беше покрит и реализира с удар от въздуха. Това обаче не попречи на домакините да продължат с опасните атаки. В 16' Авила шутира мощно от 17 метра - Тибо Куртоа беше на точното място и изби. В 23' след бърза атака се наложи на Йоренте да се намеси решаващо и с крак да избие топката.

Втората част започна с отлична голова възможност пред Куртоа, като минута след почивката влезлият като резерва Оскар Мелеро пропусна от пет метра. Уеска продължи да е по-активният отбор и в 57' Ферейро изстреля силно топката, но Куртоа внимаваше. В 70' Иско изведе Бейл, който опита да отбележи към обратния ъгъл, но вратарят на Уеска изби с рамо в корнер. В 86' Кучо достигна до центриране в наказателното поле, но изстрелът му бе високо в аут. В добавеното време, което бе едва 2 минути и ядоса домакините, се наложи Куртоа да се намеси решаващо след пряк свободен удар. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички