Реал Мадрид пропусна да скъси дистанцията с Барселона


Реал Мадрид пропусна да скъси дистанцията с Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

4566 0

Отборът на Реал Мадрид пропиля възможността да скъси дистанцията с лидера Барселона. Испанският шампион направи само 0:0 при гостуването си на Атлетик Билбао. Така разликата между двата тима остава 8 точки.

Играчите на Зинедин Зидан уцелиха греда и на няколко пъти бяха на косъм от попадението, но Кепа показа добри рефлекси и отчая атаката на гостите. Адурис пък имаше най-добрата възможност за тима от Билбао. Тя дойде в началото на втората част, когато Навас също показа класа.

Отборът на Реал Мадрид започна по-офанзивно срещата и още в 8' можеше да открие резултата. Карим Бензема се оказа на върха на атаката при центриране от ляво, но ударът му срещна страничната греда.

В 31' Тони Кроос пропусна да изведе тима си напред. Ударът му от извън наказателното поле обаче премина на сантиметри над напречната греда.

Кристиано Роналдо също имаше своята възможност. Португалецът получи пас от Марсело, който преди това проби от ляво. Ударът на звездата обаче профуча далеч от целта.

Още със старта на втората част домакините тръгнаха в търсене на бърз гол. Адурис бе близко до това да разпечата вратата на "белия балет", но Навас показа добър рефлекс и отрази.

В 57' се стигна до най-дискусионната ситуация, когато Ечейта направи груб шпагат в краката на Модрич, за което получи жълт картон, а играчите на "кралския клуб" заобиколиха главния съдия.

3' преди края на срещата Серхио Рамос получи втори жълт и респективно червен. Капитанът на "белия балет" удари с лакът противников футболист, което бе второто му предупреждение в мача.

Преди мача

Отборът на Реал Мадрид гостува днес на Атлетик Билбао. Момчетата на Зинедин Зидан ще опитат да скъсят дистанцията с лидера Барселона, който по-рано днес стигна само до 2:2 срещу Селта.

Разликата между двата гранда е 9 точки, но при успех днес "белия балет" ще намали на 6 точки и ще се изкачи до третата позиция.

Тимът от Билбао е в лоша форма, като с едва 13 пункта е на 16-та позиция.

Състави:

Атлетик: Кепа, Де Маркос, Ечейта, Нунес, Баленсиага, Итураспе, Микел Рико, Уилиямс, Раул Гарсия, Сусаета, Адурис

Реал: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Иско; Бензема, Кристиано

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички