Реал Мадрид представя новата си перла през следващата седмица


Реал Мадрид представя новата си перла през следващата седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

2721 0

Трансферът на Браим Диас в Реал Мадрид изглежда вече напълно сигурен. Поне е това твърдят както медиите в Испания, така и тези в Англия. 19-годишният футболист отказа да поднови договора си с Манчестър Сити и се очаква, че през следващите 24 часа ще лети за испанската столица.

Още преди седмица сделката бе обявена за сигурна от Marca, като единственото, което се очаква е да бъде обявена. Според информацията представянето му ще бъде или в понеделник, или във вторник идната седмица. Трансферът ще стане факт срещу сумата от 15 млн. евро плюс още 5 млн. евро под формата на бонуси.

Договорът ще бъде до юни 2025 година и веднага ще бъде на разположение на наставника Сантиаго Солари. Халфът ще припечелва по 3,5 млн. евро на сезон, като ще сбъдне мечтата си да играе за "белия балет". Диас е отказал няколко интересни предложения в последните дни, включително и от Ювентус.  Диас се присъедини към шампиона на Англия през 2015-а година от Малага за 200 хиляди паунда, но не получи доверието от страна на Пеп Гуардиола.

Той е поредният футболист, който доказва стратегията на Реал за привличане на млади таланти - ето колко струва тя за последните 4 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички