Реал Мадрид показа, че може да се забавлява в паметен мач


Реал Мадрид показа, че може да се забавлява в паметен мач
Снимка: Guliver/GettyImages

2396 0

Отлагането на "Ел Класико" и покритата в потайност "втора подготовка" на "Валдебебас", която Реал Мадрид проведе в последната седмица, определено даде резултат. "Белия балет" показа най-доброто от себе си досега през сезона пред феновете на "Сантиаго Бернабеу" и прегази Леганес с 5:0 - най-убедителната победа на тима през настоящия сезон във всички турнири.

Категоричният удар за "кралете" беше нанесен още до 10', като Реал вече водеше с 2:0. Първо в 7' Азар комбинира с Марсело, който центрира към далечната греда. Там Бензема показа страхотен усет и, вместо да стреля, от воле пусна успореден на голлинията пас за Родриго, който засече отлично за 1:0.

Само минута по-късно отново блесна геният на френския ветеран. Той проби в наказателното поле, излъга няколко защитници и с отличния си поглед видя линия за пас към Кроос - удар на германеца и 2:0 за "кралете". 

В 22' Каземиро видя включилия се на спринт Еден Азар и с дълъг пас го намери пред наказателното поле. Белгиецът заобиколи вратаря, но беше фаулиран от него и беше отсъдена дузпа. Вратарят Сориано спря първия опит на Рамос, но съдията отсъди 11-метровият удар да бъде повторен, тъй като стражът бе напуснал голлинията. При повторния удар Рамос не сбърка и реализира за 3:0. Интересен факт за гола му е, че той се превърна във втория футболист, реализирал гол в 16 поредни сезона в Ла Лига, изравнявайки Лионел Меси.

Карим Бензема направи 2 пропуска преди да се стигне до 69'. В нея резервата Модрич излъга отлично защитник на гостите и беше фаулиран в наказателното поле. Рамос предостъпи на Бензема да стреля и френският ас вкара 7-ия си гол в Ла Лига. За №9 това беше 10-о попадение, към което има заслуга през този сезон в испанския шампионат (гол или асистенция).

В добавеното време на срещата и играчът, нуждаещ се най-много от гол, се добра до такъв. Резервата Лука Йович, който досега не се беше разписвал за "белия балет", беше адресат на центриране на Дани Карвахал и с прекрасен удар с глава най-накрая се разписа - 5:0.

Реал Мадрид записа най-убедителната си победа до момента през сезона, а и за пръв път отбеляза 5 гола у дома през 2019 година. За последно "белия балет" бе вкарвал 5 гола през 2018 година срещу скромния Мелийа. Това беше и едва 2-и мач на "Бернабеу", в който "кралете" не допускат гол у дома и първи за Тибо Куртоа.

След издънката срещу Майорка обаче, Реал Мадрид вече не е водач в класирането. С 21 точки "кралете" се изкачиха до 2-а позиция с по една точка пред Гранада, Атлетико и Севиля, като последните два отбора са с мач повече. Лидер е Барселона с 22 точки и равен брой мачове с "белия балет".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички