Реал Мадрид - Барселона в любопитни и неразкрити досега цифри


Реал Мадрид - Барселона в любопитни и неразкрити досега цифри

3231 0

"Ел Класико" отмина, но шумът около грандиозната победа с 4:0 на Барселона продължава да е много силен. Ето и няколко статистически данни, които се получиха след края на дербито:

0-4 Първа загуба с този резултат за Реал Мадрид

До момента в Примера дивисион Реал Мадрид никога не беше губил от Барселона с този резултат. "Белия балет" е имал няколко доста унизителни резултати срещу каталунците у дома, като например загубите с 0:5 през сезон 1973/74 и 2:6 през 2009 година, но досега никога не беше падал с 0:4 у дома от големия съперник.

6 - броят загуби на Серхио Рамос срещу Барселона

Откакто премина от Севиля в Реал Мадрид, Серхио е един от най-добрите играчи в бял екип. Срещу Барселона обаче (в Ла Лига) неговото присъствие определено не е "късметлийско" за "кралете". С Рамос на терена Реал има 5 загуби в 11 мача срещу Барселона.

59 - процентовото притежание на топката в полза на Барселона

В дербито срещу Реал Барселона не достигна показателите си за сезона от над 60% владение на топката. Въпреки това Барселона отново водеше по този показател, а слабото представяне на халфовете на Реал са основната причина за сериозната разлика. За последно "белия балет" владееше повече топката през сезон 2007/08, когато записа 54.25%.

778 - броят поредни мачове, в които Бенитес не беше падал с 4 гола

На 1-и януари 1999 година Рафаел Бенитес за последно загуби среща с 4 или повече гола. Тогава той беше треньор на Ектрамадура, а Атлетико (Мадрид) бие неговия тим с 5:0.

34 - брой червени картона в "Ел Класико" в Ла Лига

Червеният картон на Иско за нарушението срещу Неймар беше под №34 в историята на дербито между Реал и Барса в Примера дивисион. Всеки един от отборите в момента има по 17 червени картона.

19 - броят поредни голове на дуото Неймар - Суарес

Липсата на Лионел Меси в Барселона изобщо не се усети, благодарение на Неймар и Суарес. За последно аржентинецът се разписа в 4-ия кръг срещу Леванте, а оттогава насам дуото в предни позиции вкара 19 поредни гола. Тяхната серия беше прекратена от Андрес Иниеста, който вкара 3-ия гол във вратата на Реал Мадрид.

5 - броят асистенции на Серхи Роберто

Никой не очакваше Серхи Роберто да играе за Барселона срещу Реал Мадрид, предвид факта че Лео Меси беше възстановен за срещата. Въпреки това Роберто получи доверието на своя треньор, а той се отблагодари с асистенция. Той вече има 5 в Ла Лига и е лидер по този показател.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички