Рамос няма да бъде наказван по обвиненията за допинг


Рамос няма да бъде наказван по обвиненията за допинг
Снимка: Getty Images/Guliver

1294 0

Капитанът на Реал Мадрид и Испания Серхио Рамос няма да бъде наказван за нарушение на антидопинговите правила, съобщи ESPN. Само преди около седмица немското издание Spiegel излезе с информация, че допинг пробата на Рамос, взета след финалния мач от Шампионска лига 2016/17 срещу Ювентус, е дала положителен резултат за дексаметазон.

Реал опроверга тази информация в официално заявление, а сега става ясно, че УЕФА и антидопинговата агенция (WADA) са приели обясненията на клуба и няма да налагат наказание на бранителя. Според Реал, случилото се след финала на Шампионска лига е предизвикано от административна грешка, в резултат на която лекарят на клуба е написал неправилно името на лекарството във формуляра за допинг контрол.

Серхио Рамос е в Реал от 2005 г., с клуба спечели по четири пъти шампионата на Испания и Шампионската лига, по три пъти Суперкупата на Испания, Суперкупата на УЕФА и световния клубен шампионат, и два пъти Купата на Испания. 32-годишният Рамос също така е световен шампион с испанския национален отбор (2010) и двукратен европейски шампион (2008, 2012).

Изненадващо дори звезда на Барселона се хвърли в защита на Серхио Рамос - ето коя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички