Присъдата на феновете: Перес е по-виновен за кризата от Лопетеги


Присъдата на феновете: Перес е по-виновен за кризата от Лопетеги
Снимка: Guliver/GettyImages

3281 0

Според феновете на Реал Мадрид основният виновник за тежката криза в отбора е президентът на клуба Флорентино Перес, а не наставникът Хулен Лопетеги. Това разкрива онлайн допитване на мадридското издание AS, в което са участвали повече от 80 хиляди души. Според 86 процента от тях виновен за трагичните резултати на Кралския клуб от началото на сезона е именно Перес.

Вчера Реал записа третото си поражение от началото на сезона в Ла Лига, след като загуби домакинството си на Леванте с 1:2, като мадридчани се смъкнаха до пето място в класирането. Възпитаниците на Хулен Лопетеги подобриха рекорда за най-много минути без отбелязан гол в клубната история, след като не успяха да се разпишат 465 минути, включително и при загубата от ЦСКА Москва в Шампионска лига.

БЕЗСИЛЕН РЕАЛ ПРЕТЪРПЯ НОВА ЗАГУБА НАСРЕД "САНТЯГО БЕРНАБЕУ"

Въпреки че Лопетеги вече е спряган от всички медии за пътник, според голяма част от привържениците проблемът се корени другаде. След продажбата на Кристиано Роналдо в Ювентус за повече от 100 милиона евро това лято, Перес вложи много малка част от парите за нови попълнения, привличайки 18-годишния нападател на Фламенго Винисиус, 22-годишния краен защитник на Реал Сосиедад Алваро Одриосола и връщайки след наем в Лион Мариано Диас. Единственото голямо име, което бе взето, бе вратарят на Челси Тибо Куртоа, но според специалистите тази зона най-малко се нуждае от подсилване, тъй като Кейлор Навас се справяше добре в последните сезони.

Феновете на тима очакваха един или два звездни трансфера, като се спрягаха имената на Еден Азар и Неймар, но това така и не се реализира. Лопетеги ще се опита да върне Реал на победния път през седмицата срещу Виктория Пилзен в Шампионска лига, но следващата неделя предстои голямото дерби с Барселона, което при негативен резултат може да бъде последен мач на испанеца начело на Кралския клуб.

Най-спряганото име за заместник на Лопетеги е това на Антонио Конте, а според някои е възможно Перес да заложи и на Арсен Венгер. Президентът на Реал обаче ще трябва да отвори кесията през януарския трансферен прозорец, ако иска да усмири гнева на феновете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички