Причините серията без загуба на Реал Мадрид да спре на 40


Причините серията без загуба на Реал Мадрид да спре на 40
Снимка: Guliver/GettyImages

2091 0

Реал Мадрид вървеше уверено към 41-ия си двубой без поражение. "Белия балет" поведе с 1:0 на "Рамон Санчес Писхуан" и се отбраняваше чудесно, докато не настъпиха заключителните 5 минути на двубоя. Подобно на много други мачове, именно тогава селекцията на Зинедин Зидан се пропука и допусна 2 бързи гола, които сложиха край на отличната серия на "кралете". Но защо се стигна до там?

Поведението на Зинедин Зидан

Незнайно защо архитектът на "La undecima" реши да заложи на странна смес от две схеми - 4-4-2 и 4-3-3, поставяйки Марсело като ляво крило. Разбира се, бразилецът игра отлично, но Реал Мадрид очевидно не се чувстваше комфортно в този модел. Но дори това не е най-голямата му грешка. Френската легенда реши да извърши една единствена смяна, а влиянието от липсата на още поне двама свежи играчи се видя и в нападение, и в защита.

Единствената смяна, която Зидан направи, бе пускането на Матео Ковачич на мястото на странно неефективния Тони Кроос. Беше видно обаче, че Марсело и Бензмеа изнемогваха в края, а в нападението на Реал липсваше каквато и да е острота. Странно е, че при резултат 0:1 Зидан не пусна Лукас Васкес, Хамес Родригес или Алваро Мората, които да увеличат опасността при контраатаки. Зидан изобщо не реагира в този двубой и е основен виновник, че резултатът на "Рамон Санчес Писхуан" не беше поне равен.

Глупостта на Марсело

В 84' край тъчлинията бразилецът извърши крайно ненужно нарушение. Той скочи в краката на Санабрия, който не беше на скорост, а тепърва започваше своя пробив по дясното крило. Последва центриране и автогол на Серхио Рамос, който беше по-скоро случайност, отколкото грешка на самия защитник. Капитанът на Реал изигра страхотен мач и, въпреки че си отбеляза автогол, тази ситуация можеше спокойно да бъде предотвратена, ако Марсело беше запазил самообладание.

Слабото позициониране на Кейлор Навас

Кейлор Навас е с основна заслуга за серията от 40 мача без поражение. С брилянтните си намеси вече второ лято той блокира трансфера на Давид де Хеа на "Сантяго Бернабеу", но в мача срещу Севиля само той носи вина за гола. При удар от 24 метра на Стеван Йоветич, който дори не беше силен, нито толкова точен, Навас не трябваше да има каквито и да е проблеми със спасяването. Той обаче се беше пласирал ужасяващо (в близост до десния страничен стълб), а освен това преди удара направи нова ненужна крачка вдясно, което направи реакцията му при гола некоординирана и, логично, топката попадна в мрежата за 2:1 в полза на Севиля.

Със сигурност трябва да отдадем заслуженото на "рохибланкос", които показаха характер и до самия край не спряха да търсят голове във вратата на Навас. Но грешките на Реал, особено тези на Зинедин Зидан, са в основата на това серията от 40 мача без загуба да бъде спряна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички