Президентът на Леванте потвърди, че клубът ще подаде жалба срещу Барселона


Президентът на Леванте потвърди, че клубът ще подаде жалба срещу Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1828 0

Президентът на Леванте Кико Каталан потвърди, че клубът ще пусне жалба до Испанската футболна федерция, след като стана ясно, че Барселона са използвали играч, който е трябвало да бъде наказан в двубоя срещу тях.

Това се случи по време на първата срещата между двата тима от 1/8-финалите за Купата на Краля. Футболистът Хуан Брандарис е трябвало да изтърпи наказание, което е било получено в двубой за Б отбора на каталунците дни по-рано. Според правилника в Испания, ако играч е получил наказание в по-долна дивизия, то няма право да участва и в мъжкия отбор.

Въпреки че крайният срок за подаване на жалби е изтекъл, от клуба проучват какви са възможностите да си потърсят правата по законов ред и да защитят интересите на клуба. "Не е никак лесна ситуацията, за спортни хора като нас, е важно всички да се решава на терена. Каквото и да се случи по време на двубоя днес, Леванте ще предаде случая на федерацията", сподели Каталан.

Барселона пък си търси нападател, с който да подсили тима - ето кой е фаворит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички