Последно бляскаво отиграване - Туран с неописуемо сбогуване с Барселона (СНИМКА


Последно бляскаво отиграване - Туран с неописуемо сбогуване с Барселона (СНИМКА
Снимка: Guliver/GettyImages

3146 0

Арда Туран беше привлечен в Барселона с огромни надежди. Турският национал беше закупен от Атлетико Мадрид срещу 40 милиона евро, като това се случи в периода, в който каталунците не можеха да картотекират футболисти. Той дори не игра 6 месеца, за да може да остане близо до новите си съотборници. Въпреки че кариерата му на "Камп Ноу" не се разви по добър начин, за Туран това време остава безценно и халфът дари феновете с един последен бляскав жест - емоционално писмо, което безспорно ще достигне до сетивата на всеки един човек, обвързан по някакъв начин с "блауграна".

"Една мечта не се превръща в реалност чрез магия. Като мечтател, знам, че това изисква кураж, решителност, здрава работа. Да бъда част от Барселона беше най-лудата ми мечта. И винаги ще съм горд със себе си, че я осъществих", пише Туран в своето писмо до всички, свързани по някакъв начин с Барселона.

"Но сега е време да кажа "сбогом". Поне за малко. Но искам да изкажа няколко благодарности на:

Моите съотборници, които ми помогнаха да се насладя на всеки възморен момент, независимо дали съм на терена, или не. Беше истинска привилегия да играя редом до вас.

Всеки един фен, който дори веднъж е извикал моето име.

Клуба, който осъществи не само моята мечта, но и тази на хиляди турски деца, които мечтаят да бъдат като мен.

Някъде, скрита в брадата, все още има усмивка. Благодаря на клуба, че ме пусна обратно в моята родина, за да я намеря. Ще направя всичко по силите си, за да се превърна отново в играча, в който всички се бяхте влюбили.

Независимо от разстоянието между нас, всички специални спомени ще са в моето сърце, ще ми дават сила и ще озаряват моя път", завършва писмото си вече бившият ас на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички