Пирова победа за Барселона над Ейбар (ВИДЕО)


Пирова победа за Барселона над Ейбар (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2327 0

Барселона очаквано спечели гостуването си на Ейбар с 4:0 в последния мач от програмата на 19 кръг в Примера дивисион, но феновете се притесниха от двете контузии в титулярния състав на Луис Енрике.

Още в 10-ата минута Денис Суарес трябваше да се появи на мястото на Серхио Бускетс, а в последния момент преди началото на мача Арда Туран бе заменил получилия травма Андрес Иниеста.

Рокадите не се отразиха негативно на каталунците и Денис Суарес дори отбеляза първия си гол с екипа на "блаугранас", за да открие резултата в 31-ата минута. Изстрел на Меси от дъгата бе блокиран, но Суарес с премерен изстрел от 20-ина метра не даде шанс на вратаря.

Вторият гол в 50-ата минута бе чудесно изработен с двойно между Лео Меси и Луис Суарес. Бълхата подаде на съотборника си, който от ъгъла на пеналтерията центрира за далечната греда, а там аржентинският магьосник за нула време бе излязъл сам срещу стража на Ейбар и с едно докосване го преодоля за 0:2.

Така Меси на практика излезе начело при реализаторите в Ла Лига с 15 гола, но уругвайският му партньор в авангарда в 68-ата минута го изравни по този показател, ставайки автор на третия гол на Барселона.

Неймар в 91-ата минута се разписа за крайното 0:4 и за първи път от октомври месец срещу Манчестър Сити в Шампионска лига отбеляза попадение от игра, тъй като в предишните два мача имаше две попадения от дузпи за край на сушата.

Каталунците събраха 41 точки, които обаче им стигат само за третото място в класирането, защото по-рано през неделния ден Севиля спечели зрелищно с 4:3 визитата си на Осасуна и запазва 1 пункт аванс пред Барса. Реал Мадрид още е лидер с 43 точки и мач по-малко от преследвачите си, а Ейбар е 10-и с 26.


All Goals & highlights - Eibar 0-4 Barcelona... by mogli-

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички