Пике стана за смях за думите си към Реал след трансфера на Коутиньо


Пике стана за смях за думите си към Реал след трансфера на Коутиньо
Снимка: Guliver/GettyImages

4143 0

През лятото на 2013 година Реал Мадрид осъществи няколко гръмки трансфера. Тогава беше счупен рекордът за най-скъпа покупка - тази на Гарет Бейл, за 100 милиона евро. Освен него Флорентино Перес успя да договори Асиер Ияраменди и Иско за по 30 милиона евро. Поредната трансферна акция на Реал Мадрид беше сериозно критикувана, а един от най-върлите противници на "кралете" и техните действия беше Жерар Пике. Той гласно обяви, че подобно нещо в Барселона никога не може да се случи.

"Реал Мадрид не печели нищо една година и веднага харчи 160 милиона евро за трима играчи - Ияраменди, Иско и Бейл. В Барселона това не може да се случи - при нас е различно. Знаем, че можем да се борим с тях без да харчим толкова пари", казва защитникът през 2013 година.

"Очевидно, можем да привлечем Неймар за 60-70 милиона евро, но никога няма да вземем трима футболисти за такава сума. Не сме беден клуб, но можем да се борим с най-богатите отбори без да харчим много".

Точно 4 години и половина по-късно Барселона плати 160 милиона евро за Филипе Коутиньо от Ливърпул - един играч на цената на трима, които закупи Реал Мадрид през 2013. Освен това през лято 2017 "блаугранас" извади 105 (плюс потенциални още 45) милиона евро за Осман Дембеле, 40 милиона евро за Паулиньо, 30.5 милиона евро за Нелсон Семедо и 12 милиона за Жерар Деулофеу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички