Пике е на път да стане собственик на андорски тим


Пике е на път да стане собственик на андорски тим
Снимка: Getty Images/Guliver

2628 0

Централният защитник на Барселона Жерар Пике е много близо до закупуването на контролния пакет акции в петодивизионния ФК Андора, твърдят местни информации. ФК Андора са тим от Андора, но се състезават в петото ниво на Испанската лига – Примера Каталана.

Според Diari d’Andorra Пике и неговата компания Kosmos group са готови да станат собственици на непретенциозния клуб. От Kosmos дълго време са спрягани за с потенциално поемане на акциите във ФК Андора и наскоро в интервю за L’Equipe Magazine Пике потвърди интереса към андорци и преговорите между двете страни.

"Работим върху два проекта в момента – единият включва закупуването на клуб, това е, което мога да ви кажа в момента. Другият е свързан със създаването на нов футболен турнир или да използваме вече съществуващ такъв…но, не мога да ви кажа повече, наистина. Два чудесни проекта“, коментира Пике.

Според предишни информации бранителят на "блаугранас" бе отправил поглед към каталунския клуб Ройс, въпреки че отрече за това в последствие. Барселона завършиха наравно 1:1 у дома срещу Тотнъм в Шампионската лига и се класираха за осминафиналите на надпреварата. В следващия кръг в Ла Лига те гостуват на Леванте.

Легендата Андрес Иниеста, който през лятото се раздели с Барселона, разкри дали изпитва носталгия по тези времена с каталунския тим - вижте тук какво каза

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички