Пике: Казахме на президента да променят договорите ни, за да си върнем Неймар


Пике: Казахме на президента да променят договорите ни, за да си върнем Неймар
Снимка: Getty Images/Guliver

7362 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике разкри на какви изненадващи отстъпки са били готови със съотборниците си, за да може клубът да си върне Неймар. Нападателят бе близо до това през изминалото лято, но в крайна сметка остана в Пари Сен жермен. Една от причините за това е финансова - Барселона не успя да намери исканата от френския клуб сума за трансфера.

"Попитахме президента дали можем д променим условията на нашите договори, защото знаехме, че има проблем с финансовия феърплей... Затова казахме на президента: "Вместо да спечелим нещо през първата година, можем да го спечелим през втората, третата или четвъртата година на нашите контракти", разказа Пике, цитиран от "Cadena Ser".

"В крайна сметка, ние искаме да помагаме на клуба, в този случай искахме да помогнем клубът да избегне проблеми с финансовия феърплей. Вместо да намалим заплатите си, ставаше дума за търсене на начин да помогнем на клуба да подпише с Неймар, да стане това възможно. Към този момент ръководството счете, че това е добра идея, но после възникнаха други проблеми", допълни защитникът.

"Може ли да се върне Неймар в Барса? Във футбола може да се случи всичко и с всяка година става все по-очевидно. Ние казахме на Неймар (когато е отишъл в ПСЖ, бел.ред.): "Отиваш в златен затвор". Но във футбола може да се случи всичко и може да се окаже, че вратата на този затвор ще бъде отворена", каза още звездата на Барселона. През лятото имаше информация, че и самият Неймар е искал да съфинансира завръщането си на "Камп ноу". Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички