Пике: Боли ме, че се съмняват в мен и моята отдаденост към националния


Пике: Боли ме, че се съмняват в мен и моята отдаденост към националния
Снимка: Getty Images/Guliver

1479 0

Централният защитник на Барселона Жерар Пике даде пресконференция, на която обяви, че няма намерение да се отказва от националния отбор на Испания, въпреки че част от феновете го освиркаха и бе прекратена тренировка на националите.

"Онзи ден беше тежък за мен. Не е приятно, когато феновете, които подкрепят твоя отбор, те освиркват и са против теб. Тук съм, за да обърна тази тенденция. Искам да дам своя принос за националния отбор. В него идвам още, докато бях 15-годишен. Тук се чувствам като в семейството си. Неприятно ми е, че се съмняват в моето влагане в играта с фланелката на Испания. Това е и моето послание: „Не се съмнявайте в мен“. Горд съм, че съм част от този отбор", заяви Пике.

"Дали Каталуня трябва да е независима? Това е въпрос за един милиона долара и аз не мога да отговоря на него. Аз мисля, че ние футболистите сме глобални хора. Сега отговорът ми е, че има голям политически проблем и единственият начин да се разреши е диалогът. Испания и Каталуня са като баща и син. Синът иска да напусне дома. Испания има правото да реши дали просто да каже “не”, или говори. Не виждам какво има да се губи при диалога", допълни още защитникът. 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички