Петте закона на Рафаел Бенитес


Петте закона на Рафаел Бенитес

2759 0

Новият треньор на Реал Мадрид Рафаел Бенитес ще нанесе няколко сериозни промени в клуба, с които се надява да постигне по-големи успехи от своите предшественици.

Независимо че идва в клуб като Реал, Рафа няма да променя своите навици и ще изповядва своите 5 закона, които досега е предлагал на своите подопечници във Валенсия, Ливърпул, Наполи и други клубове.

1) Организация на играта

Рафаел Бенитес обича колективния футбол и държи неговият състав и да атакува, и да се защитава компактно. Обикновено при него отделните линии играят близо една до друга и играят на максимално разстояние от 25 метра между защитниците и най-изнесените напред нападатели.

2) Тактиката 4-2-3-1

Рафаел Бенитес не обича да изменя тази схема. Още от дните си във Валенсия той налагаше 4-4-2, но в последствие заложи на 4-2-3-1, което остава непроменено до днес. В тази схема се очаква двойката дефанзивни полузащитници да е формирана от Кроос и Лука Модрич.

3) Приспособяване

Въпреки че не обича да сменя схемата на игра, Бенитес винаги е бил способен на приспособяване. С Наполи той показваше отлична дефанзивна игра, но когато се налагаше, "небесносините" играеха ултра офанзивен футбол, който много се харесваше на феновете на тима. Такава ще е философията в Реал Мадрид, тъй като няма треньор, който се е задържал дълго, без да е показал офанзивен футбол на "Бернабеу".

4) Ротации

Испанският мениджър обича да ротира състава си и не се притеснява от това, независимо кой отбор е срещу него. Бенитес не робува на имена и обича да дава почивка на основни футболисти, за да ги запази свежи по-дълго. Това е едно от предимствата му пред Карло Анчелоти, но за разлика от италианеца Рафа се надява да разчита на по-дълга резервна скамейка, която да експлоатира.

5) Мениджър 24/7

Испанецът не почива. Буквално. Бенитес обича да е част от тренировъчния процес, като рядко оставя своите помощници да водят тренировките. Също така той следи режима на хранене, почивката и почти всички аспекти от живота на своите футболисти. Също така той обича да поддържа лична връзка с тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички