Перес, след като уволни Анчелоти: Обичам го!


Перес, след като уволни Анчелоти: Обичам го!
Снимка: Getty Images/Guliver

2767 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес съобщи решението на "Хунта Директива" да се раздели с треньора Карло Анчелоти. Перес обясни решението с взискателността на клуб като Реал, като заяви, че името на новия треньор ще бъде обявено следващата седмица.

За уволнението на Анчелоти

Речта ми ще бъде кратка: Хунта Директива взе решение да освободи Карло Анчелоти от неговите задължения като старши треньор на клуба - беше много трудно решение, но ние сме в клуба, не за да взимаме лесни решения: в Реал изискванията са много високи и ние се нуждаем от нов импулс. Следващата седмица ще съобщим името на новия треньор.

За отношенията с вече бившия треньор

Анчелоти спечели любовта ми и любовта на феновете - той стана част от нашата история, защото именно с него ние спечелихме Десетата. Благодарен съм на Карло за неговата работа и за топлотата му.

За бъдещето

Имаме страхотен отбор и отново ще се върнем към добрите резултати и ще радваме феновете си.

За взетото решение

Решението бе взето през последната седмица: поговорихме с него - той е истински джентълмен, който разбра всичко и запази отлични отношения с всички, не само лични, но и професионални.

Анализирахме ситуацията и вярвам, че имаме нужда от нов импулс, за да постигнем резултати и сме длъжни да направим това.

За подкрепата за Анчелоти от страна на Роналдо

Играчите изразиха своята любов към треньора - аз и феновете се отнасяме към Карло по същия начин. Това не ме засегна - напротив, аз вярвам, че действията на футболистите са правилни: това е израз на признателност.

За капитаните

Не съм им съобщил предварително това решение - ще имаме време да си поговорим с тях.

За грешките на Анчелоти

Не искам да навлизам в детайли, не му е времето - искам да посветя времето си на други теми. За две години изискванията ни нараснаха толкова, че имаме нужда от нов импулс, за да се върнем на най-високото ниво.

За контрола над Анчелоти

Отношенията ни с него са добри, но въпреки това никога не съм му казвал как трябва да играят футболистите и не съм коментирал каквито и да са спортни работи.

За виновниците

За проблемите никога не трябва да виним само един човек. Говорят, че треньорите не се задържат в Реал, но Моуриньо работи тук 3 години, а в Барселона, Атлетико, Байерн и Ювентус треньорите също се сменят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички