Пепеначо*. Три причини за резила на Реал в Лвов


Пепеначо*. Три причини за резила на Реал в Лвов

1874 0

Водейки като гости срещу Шахтьор с 4:0, Реал Мадрид за четвърт час пропуснаха три гола и едва не се изложиха като кифладжии в Шампионска лига.

Ето причините за това според "Евроспорт":

Серията от травми при защитниците болезнено удари по Реал именно в този мач. Загубата на такива бизони, като Серхио Рамос и Марсело, сериозно отслаби защитната линия на "белите", но в началото те изглеждаха напълно солидно. И дори травмата на рафаел Варан през първото полувреме не създаде тревога у Рафаел бенитес. Всичко започна в последните 15 минути. Първо дузпа, а след това грешка при изпълнение на корнер станаха причина да се разтреперят коленете на играчите в отбраната на Реал. А вече когато Алекс Тейшейра вкара третия гол, връзката между централните защитници на гостите Пепе и Начо бе разкъсана.

Ако "миньорите" имаха на разположение още десет минути, щеше да се случи най-гръмкият резултат в снощния кръг на Шампионска лига. При това към играчите в атаката на Реал не може да има никакви претенции - Кристиано Роналдо и Гарет Бейл участваха пряко при вкарването на всичките 4 гола.

В сряда Касиля нагледно показа защо е едва втори вратар на "Кралския клуб". Практически през целия мач Кико игра надеждно, но направи грешка, когато Дентиньо се разписа. Вратарят не реагира добре и в случая с точния удар на Тейшейра в 88-ата минута. В този момент феновете на Реал навярно си спомниха Кейлор Навас, който през настоящия сезон лови и по-трудни топки. Едва ли някой ще хвърля камъни по Касиля за тези три гола, но следващата му поява на вратата на Реал най-вероятно ще бъде в мачовете за Купата на Краля или в последния мач в Шампионска лига срещу Малмьо. Да замени Кейлор за постоянно Кико може само в случай на сериозна контузия на костариканеца.

В Ел Класико и в края на мача с Шахтьор лъсна това, че играчите не изпълняваха дори елементарни треньорски указания. Каква беше причината - разногласия между тях и треньора или нещо друго - няма кой да ни каже сега. Може, разбира се, да се дължи на неудачните смени, в резултат на които на терена се появиха Тони Кроос и Карим Бензема, които значително отслабиха играта, но те влязоха в момент, когато нямаше никакви изгледи, че Шахтьор ще се върне в играта, дори под електронен микроскоп.

След напускането на Модрич центърът на терена на Реал утихна значително, а отстраняването от игра на Бейл, който направи две асистенции, позволи на крайните защитници на домакините в последните минути да се съсредоточат върху атаката.

Сега бъдещето на Бенитес на "Сантяго Бернабеу" зависи от това, колко бързо "Бланкос" ще успеят да преодолеят този лош период, а това вече зависи изключително от треньорските умения на човека, застанал зад кормилото на Реал Мадрид.

* Обяснение на термина от Василий Уткин: Класната защита се нарича катеначо, защитата на Реал Мадрид - Пепе - Начо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички