Паулиньо не е "made in China", питайте Роналдо


Паулиньо не е "made in China", питайте Роналдо
Снимка: Вконтакте

2500 0

В началото на сезона Барселона удиви футболния свят с привличането на бразилския полузащитник Паулиньо. Твърдеше се, че явно каталунците имат проблеми с трансферите, след като купуват футболисти от Китай, с ясен намек за "качеството" на китайските продукти и футболисти.

Критиките към ръководството на "блаугранас" достигна своя апогей, когато Паулиньо допусна грешка при жонглирането с топка по време на представянето си на "Камп ноу". Отделен е фактът, че на стадиона нямаше много привърженици.

И най-заядливият "куле" - Христо Стоичков, не се сдържа да отправи критики, макар и с шеговит тон. Във видео, в което уверено жонглира с топката, Камата се обърна към президента на Барсалона с думите: "Барто, аз съм свободен".

А сега, след като мина достатъчно време, нека да видим статистиката на футболиста, купен от Китай, като я сравним с най-добрия играч в света Кристиано Роналдо.

ПАУЛИНьО                        КРИСТИАНО РОНАЛДО

Изиграни минути: 349       450

Голове: 3                          1

Асистенции: 1                   1

Точност на паса: 86.89%  /74,63%

Само глупак не би разбрал, че капитанът на Бразилия не може да бъде слаб играч а приори. В последния кръг на Ла Лига Паулиньо вкара своя трети гол за Барселона и заедно с Луис Суарес стана втори голмайстор на тима след Лео Меси. Кой би помислил.

Освен това, в двубоя срещу Атлетик (Билбао) Паулиньо взе пряко участие във всички голови атаки на своя тим. Освен гола, имаше момент, когато ударът му нацели напречната греда.

Общо в целия мач полузащитникът се представи чудесно.

Както се оказа, новият играч на Барселона е доста разнообразен. В мача срещу Хетафе той влезе като резерва и донесе на отбора волева победа с гол в края на срещата.

В следващия си мач бразилецът вкара с глава, участвайки пълноценно в разгрома над Ейбар. Освен че се разписа, в този мач Паулиньо даде и асистенция на Лео Меси.

Бразилецът е ефективен не само в завършващата фаза. Той играе важна роля и в организацията на атакуващите действия, показвайки изключителни способности на диспечер. В първия мач срещу Олимпиакос точността на подаванията му достигна 97,3%.

В момента Паулиньо е може би най-якият и стабилен играч в средната линия на Барселона. И постепенно става един от ключовите играчи на отбора. Oсобено впечатлява неговата универсалност. В този план бразилецът е истинска находка за клуба. Полузащитникът е еднакво добър както в атака, така и в опорната зона. Този факт дава на треньора необходимата вариативност в схемата, която ще бъде много важна в хода на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички