Паника в Реал или медиен автогол на Кристиано Роналдо?


Паника в Реал или медиен автогол на Кристиано Роналдо?
Снимка: Guliver/GettyImages

4275 0

В последните 24 часа медиите буквално съсипаха Реал Мадрид, и то след част от най-успешните месеци в клубната история. "Белия балет" е тема №1 на всички медии, а причината е голямата звезда на тима Кристиано Роналдо.

Португалецът е пожелал да напусне отбора, след като има проблеми с испанските власти от няколко месеца. Той е разследван за укриване на данъци, като споменаваната сума е 14 милиона евро. Подобно обвинение имаше и срещу Лионел Меси, като той дори беше осъден на 21 месеца затвор.

Никой не очакваше подобен развой на събитията на "Бернабеу", след като всичко в испанската столица изглеждаше наред. Но всичко това приключи в момента, в който от лагера на Роналдо не заложиха на ултра медийна кампания, която започна в неговата родина чрез светския вестник "A Bola".

След като изданието написа, че Роналдо е решил да напусне, всички големи издания в света започнаха да ровят в историята, откривайки какви ли не "информации" - как Кристиано искал да напусне още през април, че няма никакво намерение да промени решението си и така нататък и така нататък. Няма световно издание, което да не отрази новината на годината, но Реал Мадрид категорично не беше хванат неподготвен.

Не за пръв път Роналдо използлва медиите, за да извива ръцете на шефовете на "кралския клуб". През 2012 година той обяви, че не е щастлив и че "шефовете знаят защо", а причината беше, че Меси го беше минал като най-скъпоплатен футболист. Сега, според новия договор на Лео, отново той е с по-висока заплата - нещо, което очевидно не се харесва на португалската мега звезда.

Втората причина CR7 да използва медиите е да принуди Флорентино Перес да го "измъкне" от неприятната ситуация с укриването на данъците. Строителният магнат има безгранични връзки сред политическите кръгове в Испания и, ако някой може да спаси Роналдо от присъда като тази на Меси, то това е президентът на "кралския клуб".

В първите 24 часа, колкото и да е рано за заключения, можем спокойно да заявим, че Реал Мадрид изглежда няма да се поддаде на "атаката", чиито архитекти са в лагера на Роналдо. "Кралете" моментално замразиха преговорите с Манчестър Юнайтед за Алваро Мората, подготвяйки се за евентуален трансфер на 32-годишния Роналдо. В същото време разговорите с Монако за Килиан Мбапе продължават с пълна сила и при продажба на някой измежду Мората и Роналдо, то той ще се озове още това лято на "Сантиаго Бернабеу".

В Реал Мадрид цари усещането, че Кристиано Роналдо се чувства по-голям от клуба, което вече веднъж беше доказано през 2012 година, когато постигна своето и получи най-големия контракт във футболната история по онова време. Сега обаче португалецът не е в позицията, която беше преди 5 години. Той е от грешната страна на пика на кариерата си и има нужда от Реал Мадрид, за да продължи да се бори за званието най-добър фуболист на планетата. Платформата, която Реал изгради за него, е идеална и той извлича максимума от това, но в същото време "белия балет" се подготвя вече две години за евентуална раздяла с Кристиано. И докато Роналдо ще печели навсякъде колосална сума пари, то единствено на "Бернабеу" той може да поддържа високите нива на своето его, печелейки битка след битка (особено в последните две години) срещу големия си футболен съперник Лионел Меси. И, ако изпълни заканата си и напусне Реал Мадрид, то той сам ще нанесе удар по шансовете си да остане в историята като "най-великия футболист" на своето време.

За Реал Мадрид загубата на Роналдо ще бъде много тежка. Но "белия балет" е готов да го понесе и, ако изиграе картите си правилно, то е напълно възможно единственият губещ в ситуацията да е 4-кратният носител на "Златната топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички