Отново напрежение в Реал при първата победа за 2015 година


Отново напрежение в Реал при първата победа за 2015 година
Снимка: Getty Images/Guliver

2149 0

Реал Мадрид записа първата си победа за 2015 година, след като надигра лесно с 3:0 Еспаньол, въпреки че почти през цялото второ полувреме игра с човек по-малко срещу каталунския си съперник.

Голяма част от работата възпитаниците на Карло Анчелоти свършиха през първото полувреме, след като в 12’ Хамес откри след чудесен пас на Роналдо, а в 28’ Бейл вкара фамозен гол от пряк свободен удар.

В 53’ Коентрао беше спорно изгонен, а Бейл пропусна две страхотни положения, с което си навлече гнева на феновете на Реал, а част от публиката го освирка. Все пак радост на „Бернабеу” имаше, след като Начо в 78’ отбеляза първия си гол за тима от столицата – 3:0.

Това беше първи двубой за годината, в който Реал не допуска гол. Освен това „белите” спряха серия от 3 поредни загуби, като едната беше в Ла Лига срещу Валенсия, втората от Атлетико за Купата на Краля, а третата в контрола срещу Милан в Дубай в края на миналaта година.

Реал Мадрид ще остане начело и след 18-ия кръг, като Барселона и Атлетико се срещат утре в дербито на кръга. Реал е с 42 точки – 4 повече от преките си конкуренти за титлата, а освен това са и с мач по-малко.

От самото начало „кралския клуб” наложи своето темпо и показа, че е твърдо решен да прекрати серията си от три поредни загуби (две в официални двубои). Роналдо и Бейл се отчетоха с ранни пропуски, но в 12’ „Сантяго Бернабеу” избухна след страхотен гол.

Бейл проби отдясно към центъра на терена и с дълъг пас опита да намери Роналдо в наказателното поле. Португалецът беше в трудна ситуация, но с едно докосване пусна прекрасен пас за Хамес, който връхлетя в пеналта и със силен удар вкара първия гол на „Сантяго Бернабеу” за 2015 година.

Последваха няколко ключови намеси на Кико Касия, преди да се стигне до 28’, когато Гарет Бейл изпълни фамозен пряк свободен удар и направи резултата 2:0 в полза на европейския клубен шампион.

До края на полувремето Касяис не беше застрашен особено, докато в предни позиции за Реал Бейл пропусна две добри положения – 2:0 до почивката.

През второто полувреме „кралете” продължиха да контролират двубоя, но в 53’ останаха в намален състав след изключително спорно съдийско отсъждане. Коентрао и играч на Еспаньол се хвърлиха с шпагати в опит да стигнат до топката в средата на терена, като и двамата пострадаха. Съдията обаче реши да покаже директен червен картон на португалеца, а след това и жълт на Роналдо заради протестите му.

Въпреки това „кралете” можеха да поведат с 3:0 в следващите минути, но Роналдо на два пъти пропусна от удобни положения, а веднъж и Фуентес  успя да го спре. В 64’ пък при центриране от корнер на Кроос Варан засече, но не успя да насочи добре топката и тя мина на метър над вратата.

В 74’ Бейл остана сам срещу Касия и можеше да отбележи, но не успя да уцели вратата. Феновете на Реал пък започнаха да го освиркват, защото в атаката можеше да пусне за Роналдо, който беше сам срещу вратата. Въпреки това по-голямата част започна да аплодира уелсеца, което заглуши освиркванията.

В 79’ Реал все пак вкара гол, след като при контраатака Роналдо и Иско разиграха добре, а плеймейкърът успя да изведе Арбелоа в наказателното поле. Той пусна за резервата Начо, който овладя и с удар с левия крак направи 3:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички