Отбор, наскоро продавал акции на фенове, за да оцелее, разби Реал

Директорът в испанския Ейбар - Едуардо Валдес, разказа как преди няколко години клубът се е спасил благодарение на "краудфъндинг". Ейбар влезе в Примера дивисион преди 5 години и беше на границата на банкрута заради финансови проблеми през 2014 година. Клубът обаче успя да се спаси благодарение на продажбата на акциите си на фенове по целия свят.

През миналия сезон отборът от Баската автономна област завърши на 9-о място в Ла Лига, а снощи разгроми Реал Мадрид с 3:0 в мач от първенството.

Барселона пребори 10 от Ейбар и продължава без загуба (ВИДЕО)

Отборът на Барселона постигна 19-а победа от началото на сезона в Испания, като играчите на Ернесто Валверде все още не познават вкуса на загубат...

"Беше много драматичен момент, бяхме в истинска агония. Трябваше да вземем окончателно решение накъде ще вървим, но пари нямахме пари. Клубът разполагаше с 15 дни, за да намери необходимата сума и тогава взехме решението да започнем кампания по краудфъндинг", сподели Валдес, цитиран от канал "360".

Кампанията получи името "Defend Eibar". Всеки желаещ можеше да купи акции за 50 евро при едно-единствено условие - в ръцете на един човек да не попадат повече от 5% от акциите.

"Първоначално тази кампания се смяташе за национална, но журналистите я разпространиха по света. В резултат на това получихме пари от 69 страни, участие взеха 11 130 инвеститори. Включително от Русия. Точната цифра сега не мога да назова, но мога да кажа, че в Русия има фен клуб на Ейбар, в който членуват 15 души. Беше истинско чудо! Не мисля, че някой в историята на футбола е успявал да направи нещо подобно", каза още директорът в испанския клуб.

Наскоро се появи информация, че Реал ще се подсили с 2 звезди от английската Висша лига. Вижте тук кои са играчите

Още по темата

Please select answer!