От неочаквана лъжа до непреодолима обида: Причината Зидан да напусне Реал


От неочаквана лъжа до непреодолима обида: Причината Зидан да напусне Реал
Снимка: Guliver/GettyImages

2116 0

Спекулациите за решението на Зинедин Зидан да напусне Реал Мадрид не спират дори месеци, след като френският футболен гений си тръгна от "Сантиаго Бернабеу". Самият той обяви, че е време за промяна в клуба, докато испанските медии спекулираха, че решението му се дължи на напускането на Кристиано Роналдо, неразбирателство на трансферния фронт или куп други причини, довели до раздялата с треньора, завоювал Шампионска лига 3 пъти поред, 1 път като асистент на Анчелоти и веднъж като футболист в Реал Мадрид.

Според испанското издание "El Pais", истинската причина за напускането на Зинедин Зидан е поведението на Флорентино Перес и охладняване на отношенията между  тях заради... Гарет Бейл. Оказва се, че през януари на среща между френския специалист и президента на Реал е постигнато съгласие за продажбата на уелсеца. Причините за това бяха ясни - слабата форма на крилото, честите му контузии и наглед нежеланието му да научи испански език.

С парите от трансфера на играта Зидан е искал да вземе Еден Азар, а продажбата му изглеждаше сигурна почти до края на сезона, но във финала на Шампионска лига Гарет Бейл вкара два гола срещу Ливърпул, с което донесе победата с 3:1 над английския гранд. И след триумфа Перес категорично е отказал да изпълни обещанието си, нарушавайки основата на взаимоотношенията му със Зинедин Зидан - откритост и честност.

Зидан не е приел решението на боса на "белия балет", като се е почувствал излъган и най-вече обиден от Перес, който никога не е криел, че Зидан е най-големият му любимец. Това действие на президента обаче е наклонило везните при решението на Зизу да напусне "Сантиаго Бернабеу". Въпреки това французинът продължава да работи за доброто на клуба, а съвсем наскоро Зидан убеждаваше една от най-големите звезди във футбола да премина в Реал (вижте кой).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички