От "BBC" към "BBA" - промяната в атаката на Реал Мадрид


От "BBC" към "BBA" - промяната в атаката на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2493 0

Напускането на Кристиано Роналдо от състава на Реал Мадрид остави сериозна дупка, която трудно може да бъде запълнена. Португалският стрелец в продължение на почти десетилетие бе големият лидер на отбора, но сега "белите" трябва да намерят алтернатива на играча след решението му да напусне в посока Италия.

Известната абревиатура "BBC", набрала популярност през последните години, вече е заличена. Роналдо, Бейл и Бензема могат вече да бъдат споменавани единствено в минало време, след като португалецът напусна "Сантяго Бернабеу". Сега инициалът на Роналдо ("C") трябва да бъде заменен.

Новият селекционер на Реал Мадрид Хулен Лопетеги започна своята работа в отбора с нелеката задача да намери заместник на един от най-добрите играчи в историята на футбола. И докато всички очакваха огромен удар на трансферния пазар, испанският специалист не предприе никакви действия. Лопетеги ясно показа, че заместникът на Роналдо вече е в Мадрид.

Марко Асенсио е считан за потенциалния заместник на португалската звезда, преминала в Ювентус. Талантливият испански национал ще получи отличната възможност за изява през новата кампания на отбора, за да докаже, че заслужава доверието на Лопетеги и може да замести достойно бившия си колега в предни позиции.

Разбира се - Марко Асенсио не може да се похвали с качествата, с които разполагаше Кристиано. Бившият играч на Реал Мадрид разполагаше с невероятни лидерски качества, които не веднъж са вадили "белия балет" от трудни ситуации. Сега всеки един от атакуващата тройка на "белите" ще трябва да поеме малко повече отговорност, отколкото преди.

Асенсио може да предложи на състава от Мадрид повече агресия при пресирането на опонента, както и по-добра работа в защитен план, което ще допринесе за баланс между атакуващото трио. Това донякъде носи ползи на отбора на Лопетеги, но и губи от остротата, която носеше Кристиано при своите пробиви.

Лопетеги трябва внимателно да помисли и за останалите роли, които изпълняваше Роналдо в състава - дузпите и свободните удари. Гарет Бейл изглежда като потенциален изпълнител и на двата статични удара, но кандидатите са много, а изборът - труден.

Така за пръв път от много сезони насам мадридчани ще трябва да преминат през промяна в своята атака, възлагайки далеч повече функции на Асенсио и допълнително напрежение върху плещите на младия играч. Ще успее ли Лопетеги успешно да замени абревиатурата "BBC" с "BBA" - предстои да разберем.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички