Оставането на Роналдо в Реал - кулминацията на едно единодушно желание за раздяла


Оставането на Роналдо в Реал - кулминацията на едно единодушно желание за раздяла

2919 0

Новина №1 от футболна Европа в сряда беше изказването на Кристиано Роналдо, в което той публично оповести, че няма да ходи в ПСЖ, Манчестър Сити или който и да е друг отбор, а ще приключи футболната си кариера на "Сантяго Бернабеу". Това изказване дойде в отличен момент за "белия балет" и неговите фенове - преди финала в Шампионска лига, но не това беше планът и на Роналдо, и на Реал Мадрид.

През целия сезон Кристиано флиртува с ПСЖ и се очакваше след края на сезона, независимо от неговия развой, той да замени Златан Ибрахимович във френския шампион и за няколко години да потроши всички рекорди, поставени от шведа. Роналдо има предварителен договор с парижани и нямаше да има проблем да се премести там. В същото време обаче той се чувства щастлив в Мадрид и остави решението на ситуацията на Флорентино Перес.

Какво ни "казва" Роналдо с желанието си да остане в Мадрид?

Изказването на Кристиано ни казва, по-скоро подсказва, че "белия балет" не е намерил заместник на португалската си суперзвезда. Преди всичко Роналдо е генератор на стотици милиони в касата на Реал след трансфера си от Манчестър Юнайтед, а над 40-те гола на сезон, които той бележи, са непосилни за който и да е друг играч на Реал Мадрид.

РОНАЛДО ВБЕСИ ФЕНОВЕТЕ НА БАРСЕЛОНА

Така Флорентино Перес прегледа цяла Европа за заместник на Роналдо. Клубът се беше спрял на Роберт Левандовски, но полякът умело използва този интерес, за да преподпише договора си с Байерн за 10 милиона евро на сезон. Еден Азар направи отчайващ сезон, но Челси не сваля цената му от 80 милиона паунда, което също го изключва от уравнението.

Пиер Емерик Обамеянг също е сред приоритетите на Флорентино, но по-скоро в комбинация с Роналдо и Бейл на терена, а не мястото на някой от тях.

Освен това основната цел на Реал Мадрид на трансферния пазар е да внесе равновесие в настоящата селекция. "Белия балет" страда за алтернативи в средата на терена, където единственият типичен дефанзивен халф е Каземиро. Кроос и Модрич играят почти без смяна, а в същото време играчи като Иско и Хамес просто нямат място в титулярния състав. Поради тази причина не очаквайте гръмки, а правилни трансфери на "Сантяго Бернабеу" - може би за пръв път под ръководството на Флорентино Перес.

И последната причина Роналдо да иска да се пенсионира в Реал е, че ПСЖ не пожела да даде 100 милиона евро на Реал. Португалецът скоро ще стане на 32 години и логично дори парижани не искаха да дадат тази сума и предлагаха максимум 60 милиона. Флорентино обаче не клекна и след сезон, в който и двете страни бяха готови на трансфер, Роналдо и Реал отново ще се обвържат, отново за дълго и отново Кристиано ще е лидер на селекцията на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички