Огромната трансферна сума е причина за контузята на Дембеле?


Огромната трансферна сума е причина за контузята на Дембеле?
Снимка: Guliver/GettyImages

1107 0

Доктор Сакари Орава, който проведе операцията на Усман Дембеле преди няколко седмици, изрази интересно мнение, че бившият ас на Борусия (Дортмунд) може да се е контузил и заради допълнителната тежест, която играчът е изпитвал от сериозната трансферна сума, платена за услугите му.

Френският национал получи травма по време на двубоя срещу Хетафе, като се забеляза още по време на разгрявката, че той има проблеми с бедрото и постоянно се държи за него. Крилото обаче не е уведомил треньорския щаб за болките си, а още в 11' излезе от терена и няма да играе поне до средата на ноември. 

"Към настоящия момент възстановяването на Дембеле върви добре. Като всички млади играчи, той е оптимистично настроен и бърза да се възстанови, но е за предпочитане да бъдем внимателни", коментира Орава пред "Mundo Deportivo".

"Може би е грешка на растежа фактът, че не е казал, че усеща дискомфорт в бедрото още преди двубоя. Също така напрежението, на което е бил подложен след сериозната трансферна сума, която е платена за него, може да е повлияло на контузията", допълни докторът.

Както е известно, Барселона плати близо 150 милиона евро за бързоногия ас на Борусия (Дортмунд). Очаква се той да се завърне в игра в края на ноември или пред декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички