Официално: От Реал обявиха колко ще струва ремонтът на "Сантяго Бернабеу"


Официално: От Реал обявиха колко ще струва ремонтът на "Сантяго Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Gulliver

4042 0

Реал Мадрид вече и официално информира, че бордът на директорите на клуба е одобрли приключването на финансирането за ремонта, който ще продължи през следващите три години и половина.

Испанският клуб ще получи заем в общ размер на 575 милиона евро за период от 30 години при фиксирана лихва от 2.5%. Средствата ще бъдат кредитирани в клуба на три транша - през юли 2019 година, 2020 година и 2021 година. Това съвпада с планираните нужди за плащане на строителните работи. Строителните работи по „Сантяго Бернабеу“ трябва да приключат през октомври 2022 година.

Реал Мадрид ще трябва да плати фиксирана годишна такса от 29,5 милиона евро, считано от 30 юли 2023 година до изтичането му на 30 юли 2049 година, което означава, че реконструирането на „Сантяго Бернабеу“ ще струва на клуба общо 796,5 милиона евро. От Реал Мадрид обявиха, че не е било необходимо да предоставят каквато и да е гаранция за ипотека или финансово ограничение за управлението или задлъжнялостта на клуба.

Според една от последните появили се информации пък президентът на Реал - Флорентино Перес, не иска да привлича една от големите цели на Зидан. Ето за кой играч става въпрос.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички