Официално: Диего Симеоне подписа нов договор с Атлетико (Мадрид)


Официално: Диего Симеоне подписа нов договор с Атлетико (Мадрид)
Снимка: Getty Images/Guliver

1291 0

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне поднови договора си със столичния тим до 2022 година, съобщиха от клуба във видео, публикувано в социалните мрежи. По този начин аржентинецът ще задмине границата от десетилетие начело на "дюшекчиите“.

"Бих искал да благодаря на всички директори и фенове на Атлетико (Мадрид) за тяхната подкрепа и вяра в този проект“, сподели старши треньорът във видеото.

p>

48-годишният Симеоне, който прекара два отделни периода в редиците на Атлетико като играч, пое тима през декември 2011 и го превърна от отбор близо до зоната на изпадащите в един от водещите европейски клубове. Аржентинският специалист има седем трофея с мадридчани, включително два трофея в Лига Европа, една Копа дел Рей и една титла на Ла Лига. Аржентинецът изведе "дюшекчиите“ и до два финала в Шампионска лига, като и два пъти загуби от градския съперник и рекордьор в надпреварата Реал съответно през 2014 и 2016.

Атлетико е в момента на трета позиция в първенството, на една точка от "Кралския клуб“ след загуба в дербито на Мадрид в събота. Според слуховете Симеоне ще печели повече и от голямата звезда на тима Антоан Гризман. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички