Официално: 19 милиона евро глоба и затвор за Кристиано Роналдо


Официално: 19 милиона евро глоба и затвор за Кристиано Роналдо
Снимка: Gulliver/GettyImages

10400 0

След като премина от Реал Мадрид в Ювентус срещу 100 милиона евро, Кристиано Роналдо най-накрая се разбра и с данъчните служби в Испания. След като го грозеше сериозна присъда, португалският ас се споразумя с прокуратурата да плати 19 милиона евро глоба и да "'лежи" 2 години в затвора. Присъди до 24 месеца в Испания не се излежават в затвор.

Източници в прокуратурата са информирали испанското издание "Efe", че голмайстор №1 в историята на "кралския клуб" се е договорил с властите да се признае за виновен по 4 фискални престъпления. Това е финалната договорка между двете страни, като се очакваше само одобрението на държавната хазна.

Обвинението твърди, че Кристиано е укрил данъци на стойност над 14 милиона евро в периода 2011 - 2014 години, като сумите варират от 1.39 милиона евро през 2011 до 8.5 милиона евро през 2014 година. Финалното споразумение гласи, че измамата на Роналдо е на стойност 5.7 милиона евро, но сумата набъбва до 19 милиона след различни глоби и такси, които той трябва да плати. 2-те години в затвор за добавени по настояване на данъчните власти в страната.

ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА НАПУСКАНЕТО НА РОНАЛДО

Преди около година започна делото срещу Кристиано Роналдо, като тогава той заяви, че в Испания са наясно с неговите финансови постъпления и никога не е криел парите, които взима, и никога не е имал намерението да избягва плащането на данъци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички