Някой ще изгори! Кой сяда на пейката след идването на Гризман в Барса?


Някой ще изгори! Кой сяда на пейката след идването на Гризман в Барса?
Снимка: Getty Images/Guliver

7374 0

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде ще трябва много да мисли за тактическата си схема след евентуалния трансфер на Антоан Гризман в клуба. Според Mundo Deportivo пристигането на французина в Каталуня сериозно ще отслаби позициите на доста скъпата лятна покупка Усман Дембеле.

Ако Валверде се върне към традиционната в предходните години тактическа схема 4-3-3, то Дембеле по-скоро ще топли резервната скамейка. В този случай атакуващия тризъбец на каталунците ще оформят Гризман, Луис Суарес и Лео Меси, който ще се върне на десния фланг. А в полузащита ще действат Коутиньо, Ракитич и Бускетс.

Нищо добро за Дембеле не предвещава и тактическата схема 4-3-1-2, при която Суарес и Гризман ще играят на върха на атаката, а Меси ще играе ролята на "десетка". Коутиньо ще заеме позицията на Иниеста, а мястото в състава на двамата опорни халфове Ракитич и Бускетс изобщо не подлежи на съмнение.

Теоретично Дембеле ще може да се конкурира с Коутиньо за място в състава само при схема -4-2-3-1. Тук ще му бъде отредена ролята на ляво крило. При тази ситуация Гризман ще играе като в Атлетико - ще действа от дълбочина, на позицията зад централния нападател.

Известно е, че според редица испански медии французинът вече се е договорил с каталунците. Той ще струва на клуба повече от 100 милиона евро. Трансферът най-вероятно ще бъде завършен преди Световното първенство в Русия това лято.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички