Новооткритият голям талант на Барселона извън състава за ШЛ


Новооткритият голям талант на Барселона извън състава за ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

7658 0

Новата млада звезда на Барселона - Ансу Фати, се възползва по отличен начин от шансовете, които е получил до този момент в първия тим. Роденият в Гвинея-Бисау тийнейджър, впечатлява с отиграванията си на терена, като дори съумя да се разпише в последния мач при равенството срещу Осасуна (2:2).

Въпреки това, 16-годишният атакуващ футболист е оставен извън състава на "блаугранас", който бе обявен за груповата фаза на Шампионска лига. Вместо това са извикани други младежи като Хироки Ейб, Роналд Араухо и Феран Солер. Освен Фати, и Рикард Пуиг, който също се представя повече от обещаващо, е оставен извън обявения състав.

Това, на пръв поглед абсурдно, решение обаче си има своето разумно обяснение. Ако даден играч е под 21 години и е в клуба от повече от 3 години, може да бъде привикан преди всеки мач от Шампионска лига, дори първоначално да не е бил обявен в състава за турнира. Това става със специална молба до УЕФА, която обаче трябва да бъде подаде до полунощ, ден преди двубоя.

И Ансу Фати, и Рикард Пуиг (както и други млади играчи на клуба) отговарят на тези две изискания и могат да бъдат включени в състава при желание от страна на треньора. Докато гореспоменатите Ейб, Араухо и Солер не отговарят на двете изисквания (първите двама нямат три години в Барселона, а третият е над 21) и затова са предварително заявени.  

Вижте в каква любопитна класация, наредила го до Мбапе, Азар, Пирло и Малдини, попадна именно Ансу Фати - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички