Новият селекционер на Испания: Нямаме време за оплаквания


Новият селекционер на Испания: Нямаме време за оплаквания
Снимка: GettyImages/Gullive

1839 0

Новият селекционер на Испания Фернандо Йеро заяви, че тимът бързо трябва да забрави шокиращото напускане на Хулен Лопетеги, който бе уволнен часове преди старта на Световното първенство в Русия. Днес легендарният бранител на Реал Мадрид изведе отбора за първата си тренировка начело, след която даде и брифинг пред медиите.

„Нямаме време да се оплакваме и вярвам, че ще успеем да се справим със ситуацията. Дойдохме на Световното, за да се борим. Отборът е мотивиран, тъй като това е страхотна възможност и сега важното е да останем концентрирани, заяви новият селекционер на Ла Фурия.

По-рано днес президентът на Испанския футболен съюз Луис Рубиалес обяви, че досегашният наставник на тима Хулен Лопетеги е уволнен, след като вчера стана ясно, че младият специалист ще поеме Реал Мадрид след края на Мондиала. „Трябва да останем позитивни и просто да затворим тази страница. В момента е важно да мислим за играчите и за това, което сме тук да представляваме – Испания“, коментира 50-годишният Йеро, чиято треньорска кариера стартира през 2014 г. като асистент в Реал Мадрид, а през сезон 2016/2017 бе наставник на Овиедо, но напусна отбора, след като не успя да го изведе до промоция в елита.

Иначе Испания стартира участието си на Мондиала след два дена срещу Португалия, после играе с Иран на 20 юни и Мароко на 25 юни. „Ако не вярвах в нашите шансове, сега нямаше да съм тук. Когато президентът ми сподели за тази възможност – имах три опции. Едната бе да откажа, другата да напусна, а третата – да поема отговорността и да изляза отпред както заради Испанската федерация, така и заради испанския футбол“, допълни още легендарният защитник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички