"Новият" Реал Мадрид вече дава накъсо


"Новият" Реал Мадрид вече дава накъсо
Снимка: Guliver/GettyImages

6878 0

Слабите резултати на Реал Мадрид в контролните срещу до момента, включително тежкото поражение с 3:7 от Атлетико Мадрид, може да не притесняват Зинедин Зидан, но със сигурност поредицата от контузии е стреснала всички в треньорския щаб на "белия балет".

Браим Диас и Ферлан Менди получиха мускулни травми, а Марко Асенсио скъса връзки и менискус в коляното, което го вади от игра за поне 6-7 месеца. Последната контузия пък е на Лука Йович, който също има мускулен проблем.

Клубът все още не е съобщил за степента на нараняването на Йович, но изглежда сръбският нападател е наранил левия си глезен. Браим се върна към тренировките и се очаква да се включи в игра след седмица, докато Менди ще отсъства още три седмици.

Подобна тенденция имаше и през миналия сезон. В началото на януари "белите" играчи имаха 31 контузии (23 мускулни) само за пет месеца. Клубът вече има нов фитнес треньор в лицето на Дюпон, който трябва да се справи с проблема с честите контузии, с които предшествениците му Оскар Каро (Лопетеги) и Антонио Пинто (Солари, Зидан) не успяха. Засега обаче той не се справя със задачата.

Междувременно Реал Мадрид понесе може би най-тежкото си поражение в последните години (в контролни срещи), но Зинедин Зидан имаше различно мнение за загубата от Атлетико (какво е то - четете в тази статия на SportLive.bg).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички