Нетипичната роля на леталния Кристиано Роналдо


Нетипичната роля на леталния Кристиано Роналдо

3583 0

Когато чуем името на Кристиано Роналдо, обикновено го свързваме с голове. Терминаторът на Реал Мадрид чупи всякакви представи за определението "машина", като от началото на сезона вече има 27 гола във всички турнири, а кампанията дори не е преполовена.

В Примера дивисион формата му е още по-страховита, като за 12 мача има цели 20 гола, като е безспорният №1 в шампионата до момента.

Головата му серия е впечатляваща, но още по-впечатляващ е друг факт, който отличава най-много Роналдо през сезона - той подава! 

Определения като "лакомник" често са преследвали CR7 в кариерата му и нерядко са били абсолютно основателни, тъй като португалският ас винаги е гледал първо собствените си показатели, а след това благото на отбора. Неведнъж Бензема, Йозил, Ди Мария и компания са оставали на чисти позиции и разочаровани от факта, че Роналдо е решил сам да завърши някоя атака.

С идването на Карло Анчелоти и особено след спечелването на Златната топка за миналата година, играта на Кристиано Роналдо се промени до степен, че той е оптималният завършен футболист.

Освен че може да бележи и с двата крака, както и с глава, той добави "асистенцията" като свой основен арсенал. От осминафиналната фаза в Шампионската лига през сезон 2013/14 Кристиано започна да търси така наречения "допълнителен пас", който да изведе негов съотборник в по-добра позиция. Логичното се случи и Реал отбеляза 22 гола в елиминационната фаза.

Но през този сезон играта му е далеч по-разнообразна, в което се крие и рекордът от 17 поредни победи на Реал Мадрид. До момента в Примера дивисион Кристиано Роналдо е лидер по асистенции с 8, като единствено Коке има същия брой завършващи подавания. Меси, който от началото на сезона играе като плеймейкър и получава сериозни суперлативи за това, има 7.

Във всички турнири Кристиано има общо 10 асистенции, нареждайки се на челно място по този показател. Тази тенденция в неговата игра го прави най-полезния играч в Европа до момента през сезона, като неговата роля в Реал Мадрид вече е далеч по-важна от рутинното (за него) отбелязване на голове. Той е не просто доскорошният консуматор на халфовата линия на "белия балет". Кристиано Роналдо вече е усвоил изкуството на асистенцията, което го прави най-леталното оръжие в света на футбола, което (може би) някога сме виждали.

26 мача. 27 гола. 10 асистенции. А сезонът тепърва навлиза в разгара си...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички