Непреодолимата стена, която бързо накара Реал да забрави Де Хеа


Непреодолимата стена, която бързо накара Реал да забрави Де Хеа
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1621 0

Само преди малко повече от месец Мадрид, един човек в Манчестър и един човек в Коста Рика бяха потънали в сълза. Мадрид искаше Де Хеа отчаяно, Де Хеа искаше отчаяно Мадрид. Сълзите бяха от тъга, но на третия човек сълзите бяха от щастие. Щастие, че ще може да се докаже поне за един сезон в клуба на своите мечти.

Кейлор Навас се наслаждава на фантастично начало на сезона и посреща паузата за мачове на националните отбори като лидер в класацията за трофея „Самора”.

С костариканеца на вратата си Реал Мадрид допусна най-малък брой попадения в лигата - само 2 в 7 двубоя. Навас води в подреждането пред Ян Облак от Атлетико Мадрид и Карлос Камени от Малага, които са допуснали 4 гола в 7 срещи.

Заслужава си да се подчертае и страхотната работа на Реал Мадрид в отбрана. „Белите” са тимът в Ла Лига, допуснал най-малък брой удари по посока на вратата този сезон.

Навас демонстрира чудесна форма, като е отразил 89,4 % от завършващите удари и е с най-висок процент спасявания сред вратарите в Ла Лига.

Кейлор е единственият вратар в Ла Лига, който е спасил две дузпи през настоящата кампания. Първото спасяване дойде в двубоя срещу Бетис, когато стражът на „белите” отрази удара на Рубен Кастро, а второто - в дербито с Атлетико Мадрид и единадесетметровия удар на Антоан Гризман.

Да, Мадрид мечтаеше за Де Хеа. Цяло лято феновете се молеха младият испански страж да пристигне на "Бернабеу". Но това така и не се случи, а феновете не могат да бъдат по-щастливи от този факт. На вратата е една непреодолима стена. Стена, която плаче само когато сбъдва мечтите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички