Неймар взе специален адвокат, който да ускори процеса по трансфера в ПСЖ


Неймар взе специален адвокат, който да ускори процеса по трансфера в ПСЖ

1221 0

Сумата от 222 милиона евро, която е откупната клауза в договора на Неймар, е била предадена в офисите на Ла Лига, но не е била приета, твърди днес "Marcа".

Чекът, за който са се споразумяли в новия договор на Ней, подписан преди по-малко от година и задържащ го на "Камп Ноу" до 2021 година, е бил подаден от Хуан де Диос Креспо, който е спортен адвокат.

Креспо е работил по много високо-профилни дела, включително оспорването на Меси за наказанието му с аржентинския национален отбор, наложено му от ФИФА. Следващата задача пред адвоката, ще бъде да помогне на представителите на бразилеца да представят временен трансфер, който да позволи на нападателя да играе в първия мач на ПСЖ за сезона. 

"Мarca" твърди, че Ла Лига няма как да блокира трансфера на Неймар от Барселона в ПСЖ, тъй като това също е част от договора на бразилеца и по този начин ФИФА ще трябва да се съгласи сделката да стане факт. По-рано пък дори се появи информация, че може да се наложи младата звезда сам да плати сумата за трансфера си.

Колкото до това дали французите нарушават правилото за финансов феърплей, предстои да бъде решено от УЕФА. Това обаче ще се случи след 31-ви август, когато ще стане ясно дали ще има наказание за парижани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички