Неймар отказа да играе за ПСЖ, Барса го взима под наем със задължителна откупна клауза


Неймар отказа да играе за ПСЖ, Барса го взима под наем със задължителна откупна клауза
Снимка: Getty Images/Guliver

29289 0

Трансферната сага около звездата на Пари Сен Жермен Неймар продължава с пълна сила, а в последните часове във Франция пишат, че е възникнал нов вариант за сделка между парижани и Барселона. Става въпрос за преотстъпване на Неймар под наем на "Камп Ноу" с опция за задължително закупуване, пише авторитетното френско издание "L'Equipe".

Чрез тази сделка ще се избегне нарушаването на финансовия феърплей от страна на Барселона, след като вече бяха похарчени 120 млн. евро за Антоан Гризман. Освен това каталунците едва ли са готови да похарчат нова голяма сума, каквато се очаква да бъде тази за бразилеца.

Според информацията на "L'Equipe", ПСЖ далеч не са склонни да продадат Неймар за ниска сума, каквато бе посочена преди няколко дни. Парижани ще държат да получат 300 милиона евро за своя футболист - сума, която едва ли може да бъде изплатена през този сезон от "блаугранас".

Междувременно испанското издание "Sport" съобщи, че Неймар е отказал да играе за отбора на ПСЖ, форсирайки трансфера си в посока Каталуния. По този начин парижани са принудени да намерят решение, което да удовлетворява всички страни. В противен случай рискуват да задържат играч, за който е ясно, че няма да играе на 100% на терена, а е възможно дори да бъде забит на пейката до зимния трансферен прозорец, когато ще има нова възможност за трансферен ход.

Френският шампион е поставил краен срок за преговори за Неймар 10 август, тъй като тогава стартира сезона на отбора. Каталунците разполагат с малко повече от седмица, за да склонят ПСЖ да се съгласи с предложението, което обаче не е по вкуса им, тъй като искат да получат парите още през това лято - за да се задействат активно на трансферния пазар и да намерят заместник на Неймар.

Възможността за сделка за период под наем със задължително закупуване напомня на друг футболист на ПСЖ - Килиан Мбапе, който първо изкара един сезон под наем, преди да премине официално в Париж срещу 180 млн. евро. По този начин се отлага плащането на подобни големи суми, които няма как да не натежат на бюджета на даден клуб.

Междувременно легендата на Барселона Самуел Ето'о посочи звезда на Реал Мадрид като футболист, който се доближава до класата на Лионел Меси и е достоен да спечели "Златната топка" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички