Недолюбван от Валверде поиска на Острова, а Барса иска да го ползва за разменна монета


Недолюбван от Валверде поиска на Острова, а Барса иска да го ползва за разменна монета
Снимка: Guliver/GettyImages

4939 0

Треньорският щаб на Барселона продължава да държи Иван Ракитич основно на резервната скамейка, а това изобщо не се харесва на хърватина. Нещо повече - маестрото в полузащитата е готов да напусне и вече е готов да преговаря с Манчестър Юнайтед, информира вестник "Marca".

Един от ключовите футболисти на "блауграна" в последните сезони отказа веднъж на "червените дяволи" през миналото лято, но е склонен още през януари да премине на "Олд Трафорд" заради липсата на игрово време. В същото време интересът на английския гранд все още е активен, тъй като отборът изпитва сериозни проблеми именно в халфовата линия на терена.

Проблемът пред подобен трансфер обаче е желанието на ръководството на Барселона да използва Иван Ракитич като разменна монета в преговорите за привличането на Лаутаро Мартинес от Интер. Вече година каталунците следят внимателно ситуацията около аржентинския нападател, като го считат за идеален заместник на Луис Суарес. Хосеп Мария Бартомеу и компания не искат да плащат изцяло в брой сумата, като се надяват чрез Ракитич да свалят между 30 и 40 милиона евро от исканата сума. Предпочитанието на хърватина обаче е да заиграе на Острова.

Междувременно Лео Меси най-накрая проговори за дългогодишното си желание да играе за Нюел Олд Бойс, но има един сериозен фактор, който не позволява на Меси да се завърне в Аржентина (подробности по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички