Може ли Неймар да се превърне в поредния важен играч, който Барселона изпуска


Може ли Неймар да се превърне в поредния важен играч, който Барселона изпуска
Снимка: Guliver/GettyImages

2597 0

Бъдещето на звездата на Барселона Неймар в клуба е поставено под въпрос, след като френският гранд ПСЖ е готов да плати откупната клауза в размер на 222 милиона евро, за да преговаря с играча за личните му условия. В последните дни се изписа много в Испания за бъдещето на бразилеца, който според тях е готов да замине за Париж. По-рано тази седмица, пък самият футболист разкри, че е щастлив в Барселона и няма намерение да напуска

Няма съмнение, че ако Неймар подпише с ПСЖ през това лято, това ще е трансферът на годината. Освен това ударът по тимът от Каталуния ще е голям, тъй като именно бразилецът е един от най-важните играчи на тима. През годините каталунците са позволявали на няколко пъти ключови играчи от стартовите 11 да напуснат тима.

Клаудио Браво - 2016 година

Чилийският вратар напусна "Камп Ноу" в края на трансферния прозорец миналото лято, след като бе засенчен от новото попълнение Марк-Андре тер Щеген. Манчестър Сити първи изяви желание да вземе Браво, като плати 18 милиона евро за правата му. Стражът бе важна фигура в тима през 2015 и 2016 година, когато отборът триумфира като шампион на Испания.

Дани Алвеш - 2016 година

Крайният бранител напусна Барселона през миналото лято, като премина в Ювентус. Той изигра над 240 мача за каталунците, но бе изпуснат като свободен трансфер през миналото лято, когато премина в Ювентус. С италианския гранд той стигна до финал в Шампионска лига и стана шампион на страната преди да подпише с ПСЖ през това лято.

Сеск Фабрегас - 2014 година

Халфът е част от школата на тима, но преминава в Арсенал преди да стигне мъжкият тим на Барса. Все пак се завръща в Каталуния през 2011 година, но след само 3 сезона е продаден на Челси, където играе и в момента. Испанецът не успя да задоволи исканията от него в средата на терена, където получи шанс да играе с Шави и Андрес Иниеста и скоро напусна "Камп Ноу".

Виктор Валдес - 2014 година

Друг удар по тима бе през лятото на 2014 година. Тогава испанският вратар Виктор Валдес напуска клуба, от който започва кариерата му. Самият страж пожела трансфер, за да пробва късмета си в други първенства, но без успех.

Самуел Етоо - 2009 година

Един от най-добрите нападатели, които някога са играли в Барселона. Той напуска тима през 2009 година като част от сделката за привличането на Златан Ибрахимович от Интер. Следващият сезон камерунецът печели требъл с италианския тим.

Деко и Роналдиньо - 2008 година

Двама от най-техничните играчи, които "Камп Ноу" някога е виждал напуснаха клуба едновременно през лятото на 2008 година. Деко и Роналдиньо изиграха важна роля през същия сезон, когато тимът спечели Шампионска лига с Франк Рийкард начело. Тимът пък трябваше да запълни големите останали дупки в халфовата си линия, след като Роналдиньо премина в Милан, а Деко в Челси.

Луиш Фиго - 2000 година

Един от най-големите трансфери в историята на модерния футбол се случва през лятото на 2000 година, когато португалецът преминава от Барселона в Реал Мадрид за сумата от 60 милиона евро. Цялата футболна общност е шокирана от случилото се, а феновете на каталунците намразват полузащитника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички